Džihadlija Delić pod posebnom prismotrom

V. Z.
Džihadlija Delić pod posebnom prismotrom

Sarajevo - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je juče da će pod posebnim tretmanom bezbjednosnih službi biti Vahidin Delić, koji je na svom “Fejsbuk” profilu objavio snimak u kojem se mudžahedini pozivaju na rat “kada dođe vrijeme”.

Mektić je dodao da je upoznat o sadržaju videa i prijetnjama da će se mudžahedini ponovo okupiti i da samo čekaju da im se ukaže prilika da počne rat.

- Rečeno je da će se odazvati odavde tom ratu, da će doći iz Evrope. To može da se završi na njihovim pustim razmišljanjima i konstatacijama - rekao je Mektić novinarima nakon što je “Glas Srpske” juče objavio priču o ovom video-snimku.

Prema Mektićevim riječima, Delić samo pokušava da stvori dodatne tenzije, nervozu i pokušava da unosi strah.

Nakon što je “Glas” objavio tekst pod nazivom “Za džihad u BiH spremno 10.000 mudžahedina” Delić je uklonio sporni video sa svog “Fejsbuka”. Umjesto toga, a kao odgovor na naše pisanje, postavio je post sa slikom iznad koje je napisao: “Naravno, kada vakat bude došao”.

Delić je na svom profilu 11. januara postavio video koji slavi “vakat kada će doći rat” i poziva “braću mudžahide iz Evrope da se ujedine i dignu kada dođe vrijeme za džihad”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana