Džihadista iz BiH zaprijetio SAD

G. M.
Džihadista iz BiH zaprijetio SAD

Mosul - Teroristička organizacija Islamska država objavila je novi video-snimak sa prijetnjama stanovnicima San Franciska i Las Vegasa, koje izgovara džihadista sa našeg govornog područja.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o dvadesettrogodišnjem Jasminu Keseroviću iz Zavidovića, koji je na ratište u Siriju otišao 2013. godine. Iako su se ranije pojavili navodi da je poginuo, to nikada nije potvrđeno. Na snimku se, osim mladog džihadiste koji izgovara prijetnje, vide slike mosta Golden gejt i druge znamenitosti u San Francisku i Las Vegas strip - glavni bulevar u Las Vegasu.

- Ustanite muslimani, ubijajte hrišćane i njihove sluge u njihovim gradovima i njihovim državama. Postavljajte eksplozive pod njihova auta, u njihove kuće i kancelarije. Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih onako kako ste u mogućnosti pa makar i nožem i nemojte da pravite razliku između vojnika i civila - poručuje Keserović.

Snimak koji je objavljen dio je dužeg videa na kojem iste prijetnje izgovaraju džihadisti na engleskom i francuskom jeziku, a vjeruje se da je nastao u Mosulu.

Keserović se nalazi i na snimku iz 2013. na kom državljani BiH pjevaju spremajući se za odlazak u grad Hama, gdje su tada vođene borbe između džihadista i vojnika sirijskog predsjednika Bašara el Asada. Pojavio se i u reportaži Bi-Bi-Sija o uporištima modernog džihadizma u BiH i tada je potpisan je kao Abu Muhamed el Bosni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana