Џихадиста из БиХ запријетио САД

Г. М.
Џихадиста из БиХ запријетио САД

Мосул - Терористичка организација Исламска држава објавила је нови видео-снимак са пријетњама становницима Сан Франциска и Лас Вегаса, које изговара џихадиста са нашег говорног подручја.

Према незваничним информацијама, ријеч је о двадесеттрогодишњем Јасмину Кесеровићу из Завидовића, који је на ратиште у Сирију отишао 2013. године. Иако су се раније појавили наводи да је погинуо, то никада није потврђено. На снимку се, осим младог џихадисте који изговара пријетње, виде слике моста Голден гејт и друге знаменитости у Сан Франциску и Лас Вегас стрип - главни булевар у Лас Вегасу.

- Устаните муслимани, убијајте хришћане и њихове слуге у њиховим градовима и њиховим државама. Постављајте експлозиве под њихова аута, у њихове куће и канцеларије. Убијајте их снајперима и пригушивачима, убијајте их онако како сте у могућности па макар и ножем и немојте да правите разлику између војника и цивила - поручује Кесеровић.

Снимак који је објављен дио је дужег видеа на којем исте пријетње изговарају џихадисти на енглеском и француском језику, а вјерује се да је настао у Мосулу.

Кесеровић се налази и на снимку из 2013. на ком држављани БиХ пјевају спремајући се за одлазак у град Хама, гдје су тада вођене борбе између џихадиста и војника сиријског предсједника Башара ел Асада. Појавио се и у репортажи Би-Би-Сија о упориштима модерног џихадизма у БиХ и тада је потписан је као Абу Мухамед ел Босни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана