Džakula blizu ostanka na funkciji direktora UIO BiH

M. Mi.
Džakula blizu ostanka na funkciji direktora UIO BiH

Sarajevo - Dosadašnji direktor Miro Džakula osvojio je najviše bodova na konkursu za izbor novog direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, saznaje "Glas Srpske".

Članovi Komisije za izbor i imenovanje direktora UIO juče su, nakon intervjua sa trojicom kandidata za koje je prethodno utvrđeno da ispunjavaju uslove, sačinili bodovnu listu. Najviše bodova osvojio je Džakula kojem je mandat na čelu UIO istekao u februaru. Savjet ministara BiH je ovlastio Džakulu da nastavi da obavlja poslove direktora do okončanja konkursne procedure za izbor novog. Preostala dva kandidata za prvog čovjeka UIO su bivši direktor Poreske uprave FBiH Midhat Arifović i Ognjen Avdagić.

Rang-lista će biti proslijeđena Savjetu ministara BiH koji je zadužen za imenovanje direktora UIO, a najveće šanse za to ima Džakula.

Članovi Upravnog odbora UIO BiH otvorili su 12. maja četiri koverte pristigle na konkurs koji je bio otvoren do 22 maja. Džakula, Arifović i Avdagić ispunjavali su uslove, dok je jedna prijava odbačena, jer je utvrđeno da je nepotpuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana