Džaferović za 18 godina iz budžeta naplatio milion maraka

Srna
Džaferović za 18 godina iz budžeta naplatio milion maraka

Sarajevo - Kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović od 2000. godine iz budžeta institucija BiH naplatio je 946.105 KM, a do kraja ovog mandata na poziciji zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH naplatiće još 34.000 KM, piše “Dnevni avaz”.

List navodi da je Džaferović “vječiti budžetlija” koji je obavljajući razne funkcije u parlamentima na federalnom i na nivou BiH, svoj uspon ka prvom milionu počeo prije 2000. godine, jer je već 1996. godine izabran za predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, a ujedno i za delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.


Politički analitičar Esad Bajtal pita kako je moguće da neko ko je učestvovao u stvaranju ovako upropaštenog društva u ekonomskom, privrednom socijalnom i političkom smislu sada želi da bude na njegovom čelu.

“Kako može preuzeti na sebe ulogu nekoga ko će biti u vrhu jednog društva, a da pri tome nema neophodna iskustva i kvalifikacije te vrste? Kako i šta se može obećati građanima, a da to obećanje bude ozbiljno do te mjere da mu se može vjerovati?”, pita Bajtal.

Na Džaferovića i na njegovu sumnjivu ratnu prošlost konstantno su upozoravali i poslanici Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu, koji su bojkotovali sjednice ovog doma u vrijeme kada je Džaferović obavljao funkciju predsjedavajućeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana