Џаферовић по мјери СДА, Бећировић адут СДП-а

Ж. Д.
Џаферовић по мјери СДА, Бећировић адут СДП-а

Сарајево - Шефик Џаферовић биће кандидат СДА, а Денис Бећировић СДП-а за бошњачког члана Предсједништва БиХ.

Џаферовић је приликом тајног гласања добио 104 гласа, а другопласирани Сафет Софтић 87, док су 22 гласачка листића била неважећа. Занимљиво је да је на почетку Конвенције СДА речено да скупу присуствује 207 од укупно 262 члана и нејасно је како је било 213 гласова и шта је разлог великог броја неважећих гласова.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је прије гласања да је његов фаворит Џаферовић, а Денису Звиздићу, који је одустао од трке са Себијом Изетбеговић, поручио да му требају људи који неће одустати. Џаферовић је изразио увјерење да ће побиједити и да ће СДА бити најјача политичка снага.

Члан Конвенције СДА Осман Брка, коме није дозвољено да се обрати на сједници, рекао је да је номинација Себије Изетбеговић нанијела штету СДА.

- Хтио сам рећи да неке ствари треба поправити. Очито није рађено квалитетно чим је дошло до оваквих турбуленција - рекао је Брка.

Предсједник СДП-а Нермин Никшић рекао је да је кандидата изабрало више од 30.000 људи и да су чланови изабрали човјека који има снагу да окупи СДП и цијелу БиХ.

- Наш кандидат неће бити члан Предсједништва БиХ, него ће бити предсједник БиХ и свих њених грађана - рекао је Никшић. Мото који је странка изабрала за изборе биће “Једна земља за све, сви заједно за једну земљу”. Бећировић је казао да је кандидатуру прихватио из одговорности према БиХ и да СДП креће у побједу и супротстављање великодржавним

пројектима сусједних земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана