Džaferović i Bosić ne daju Košarcu u Beograd

G. M.
Džaferović i Bosić ne daju Košarcu u Beograd

Sarajevo - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da mu stručna služba te institucije nije odobrila službeni put u Beograd kako bi prisustvovao obilježavanju Dana RS i godišnjice proglašenja prvog Ustava RS koja će biti održana 28. februara.

- Ne čudi me što predsjedavajućem tog doma Šefiku Džaferoviću smetaju Ustav i Dan RS, ali je zabrinjavajuće to što se srpski član Kolegijuma Mladen Bosić zauzeo za to da ne bude odobren taj zahtjev. Očigledno je da se Bosić identifikuje sa politikom koja dolazi iz Sarajeva i da ima podanički odnos prema njoj. Zahtjev je potpuno usaglašen sa procedurama u Parlamentu i nije tačno da se radi o vanparlamentarnim aktivnostima kao što navode u obrazloženju odluke - kaže Košarac.

On pojašnjava da parlamentarce biraju građani RS da bi zastupali interese Srpske. Ističe da sigurno neće biti govora o eventualnim vanparlamentarnim aktivnostima kad Džaferović 1. marta kada Bošnjaci obilježavaju dan nezavisnosti BiH bude polagao vijence na više mjesta, te da će mu resursi Parlamenta BiH tada biti na usluzi.

Košarac je istakao da je poziv za svečanost dobio od Predstavništva RS u Beogradu i da će joj i pored svega prisustvovati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana