Џаферовић и Босић не дају Кошарцу у Београд

Г. М.
Џаферовић и Босић не дају Кошарцу у Београд

Сарајево - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је да му стручна служба те институције није одобрила службени пут у Београд како би присуствовао обиљежавању Дана РС и годишњице проглашења првог Устава РС која ће бити одржана 28. фебруара.

- Не чуди ме што предсједавајућем тог дома Шефику Џаферовићу сметају Устав и Дан РС, али је забрињавајуће то што се српски члан Колегијума Младен Босић заузео за то да не буде одобрен тај захтјев. Очигледно је да се Босић идентификује са политиком која долази из Сарајева и да има поданички однос према њој. Захтјев је потпуно усаглашен са процедурама у Парламенту и није тачно да се ради о ванпарламентарним активностима као што наводе у образложењу одлуке - каже Кошарац.

Он појашњава да парламентарце бирају грађани РС да би заступали интересе Српске. Истиче да сигурно неће бити говора о евентуалним ванпарламентарним активностима кад Џаферовић 1. марта када Бошњаци обиљежавају дан независности БиХ буде полагао вијенце на више мјеста, те да ће му ресурси Парламента БиХ тада бити на услузи.

Кошарац је истакао да је позив за свечаност добио од Представништва РС у Београду и да ће јој и поред свега присуствовати.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана