Џаферовић: Било ријечи о ад хок рјешењу само за наредне изборе

Срна
Џаферовић: Било ријечи о ад хок рјешењу само за наредне изборе

Сарајево - Потпредсједник СДА Шефик Џаферовић изјавио је данас у Сарајеву да је у разговорима са члановима Венецијанске комисије о измјенама Изборног закона БиХ било ријечи о ад хок рјешењу само за предстојеће изборе у октобру.

Џаферовић је, након састанка са члановима Венецијанске комисије, изјавио новинарима да је разговарано о разним детаљима и аспектима примјене ове одлуке, о неким могућим рјешењима, али да ништа није закључено, нити дато неко дефинитивно упутство.


Према његовим ријечима, чланови Венецијанске комисије требало би да дају одређене савјете о овом питању.

"За СДА нема рјешења које неће уважавати попис становништва из 1991. године и минималну заступљеност из сваког кантона када је ријеч и попуни Дома народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/", истакао је Џаферовић.

Он сматра да питање измјене Изборног закона БиХ није само питање ФБиХ, него да је дубоко везано и за Републику Српску и Брчко дистрикт.

"Ово није питање само двије странке и парламентарне већине. Ово је питање свих парламентарних политичких странака. То је, прије свега, питање Парламентарне скупштине БиХ гдје су политичке странке из цијеле БиХ", нагласио је Џаферовић.

Он је најавио да ће сутра од 9.00 часова бити одржан састанак чланова Венецијанске комисије са свим политичким странкама заједно, а потом у Парламентарној скупштини БиХ, па са политичким лидерима.

У Делегацији ЕУ у Сарајеву јуче је одржан заједнички састанак чланова Венецијанске комисије са представницима политичких странака из ФБиХ, а данас су први пут у разговоре о измјени Изборног закона БиХ укључени и представници српских странака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана