Dvojica vehabija na slobodi

G. M.
Dvojica vehabija na slobodi

Sarajevo - Sud BiH, odlučujući po prijedlogu Tužilaštva BiH, donio je rješenje u predmetu "Husein Bosnić i drugi" kojim su osumnjičenima Senadu Hukiću i Mirzi Kapiću određene zabrana putovanja i sastajanja s određenim osobama te obaveza javljanja državnom organu svake srijede.

- Privremeno su im oduzete putne isprave i zabranjeno izdavanje novih, kao i korišćenje lične karte za prelazak granice BiH - saopšteno je juče u Sudu BiH.

Hukić i Kapić osumnjičeni su za organizovanje terorističke grupe, a u vezi sa vrbovanjem radi terorističkih aktivnosti. Sud je nedavno donio i rješenje u istom predmetu i za ista krivična djela kojim je osumnjičenim Huseinu Bilalu Bosniću, Avdulahu Hasanoviću, Enesu Mešiću, Eminu Hodžiću i Ademu Karamuji određen jednomjesečni pritvor.

U okviru akcije "Damask" pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 3. septembra uhapsili su 16 lica i pretresli 17 lokacija u Sarajevu, Kiseljaku, Zenici, Maglaju, Ošvama, Gornjoj Bočinji, Srebreniku, Gornjoj Maoči, Zvorniku, Tuzli, Kalesiji, Banovićima, Bužimu i Tesliću. Svi uhapšeni, među kojima je i vehabijski vođa iz Bužima Bosnić, osumnjičeni su za krivično djelo terorizma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana