Душко Вукотић, предсједник Удружења Ветерани РС : Мектић шири опасност и нетрпељивост у БиХ

С. Ш.
Душко Вукотић, предсједник Удружења Ветерани РС : Мектић шири опасност и нетрпељивост у БиХ

Бањалука - Предсједник Удружења "Ветерани РС" Душко Вукотић рекао је јуче да министар безбједности БиХ Драган Мектић представља опасност за БиХ јер измишљеним причама о постојању паравојних формација у Српској подстиче нетрпељивост међу етничким групама у БиХ.

Мектић је у уторак на конференцији за новинаре казао да припадници Удружења "Србска част" чине паравојну формацију и да ће против њих бити поднијет извјештај Тужилаштву БиХ. Вукотић је одговорио да Мектић треба да се позабави питањима ко купује плацеве на путу Сарајево - Трново и ко уноси арапски капитал у БиХ.

- Осам терористичких напада је евидентирано у БиХ, а ни у један нису умијешане групе као што су "Ветерани" и "Србска част" - истакао је Вукотић.

Вукотић је показао фотографију на којој су Мектић и припадник јединице Армије РБиХ "Црни лабудови" Зејд Дукменић и фотографије Дукменића у униформи и с оружјем.

- За разлику од "Србске части" Дукменића видите са пушком и пиштољем. Види се и на једном видео-снимку како вјежба на стрелишту. Мектић билда с њим - казао је Вукотић.

Из Агенције за истраге и заштиту БиХ рекли су да врше провјере у вези са наводима о "Србској части", а Мектић је у разговору са амбасадорком Њемачке у БиХ Кристијаном Хоман изразио спремност безбједносних агенција да истраже и спријече било какав покушај нарушавања безбједности и ширења страха у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана