Душан Шеховац: Ускраћују ми право да говорим

Ж. Д.
Душан Шеховац: Ускраћују ми право да говорим

САРАЈЕВО - Душан Шеховац, један од ријетких Срба који је након рата остао на Илиџи и један од званичника Удружења сарајевских Срба на својој кожи осјећа шта значи бити Србин у Сарајеву.

Нову голготу пролази и у Удружењу антифашиста и бораца  народноослободилачког рата. Шеховац за “Глас Српске” каже да и на његовом примјеру Сарајево и Бошњаци настоје да Србе представе као фашисте, а Бошњаке као једине антифашисте.

- Од тренутка кад сам у марту прошле године изабран за члана Скупштине и Управног одбора УАБНОР-а Илиџа, познати и непознати појединици, у кафани и на џеназама, полазећи од измишљених, паушалних и монтираних изјава о мени оркестрирано раде да укаљају мој морални лик и дјело, са нагласком да је моје ангажовање у грађанском рату и актуелно јавно дјеловање неспојиво са програмским циљевима и да не заслужујем да будем у најужем руководству удружења - каже Шеховац.

Истиче да је једини легитимни орган за расправу о томе да ли неко крши права и дужности и обавезе чланова Удружења Управни одбор УАБНОР-а Илиџа, и да  једино прихвата његов суд, одлуке и закључке у вези са оцјеном његовог дјеловања као антифашисте.

Напомиње да је на сједници Управног одбора УАБНОР-а Илиџа, која је одржана у априлу прошле године једногласно донесен закључак да се неће расправљати о причама са улице које су везане за чланове овог удружења.

- Ибрахим Чомић, предсједник Управног одбора САБНОР-а у Кантону Сарајево организује “суђење”, мимо статутарних норми,  понашајући се у стилу кадија те тужи, кадија ти суди, припрема, води и финализира кроз закључке и осуду која није заснована на доказима. Таквим својим понашањем и коментарима мени ускраћују право да јавно говорим  - закључује Шеховац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана