Дураковић ће се жалити Уставном суду БиХ и тражити привремену забрану објављивања резултата избора

klix.ba
Дураковић ће се жалити Уставном суду БиХ и тражити привремену забрану објављивања резултата избора

Сарајево - Адвокат Ћамила Дураковића Недим Адемовић на вечерашњој прес

конференцији казао је да ће од Уставног суда Босне и Херцеговине тражити привремену мјеру забране објављивана коначних резултата за начелника Општине Сребреница.

Адемовић је казао да је одбијање жалбе за поновно бројање гласова сазнао путем медија, а не од Суда БиХ како је то требало.

"Похвала је да су медији добро информисани, али не и за Суд БиХ јер смо на некоректан начин сазнали да је жалба одбијена, стога нам је обавеза да идемо даље. У најскорије вријеме ћемо од Уставног суда БиХ тражити привремене мјере забране објављивана коначних резултата за начелника Општине Сребреница, јер смо се жалили на три врло битна разлога. Избори у Сребреници нису били фер и демократски стога настављамо борбу", рекао је Адемовић.

Актуелни начелник Сребренице Ћамил Дураковић је казао да поштује данашњу одлуку Суда БиХ, али да се на томе неће завршити те да ће наставити правну борбу.

Правни тим Ћамила Дураковића се Суду БиХ жалио на некоректан изборни процес у Сребреници, наводећи у жалби да је Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ покрала Дураковића јер је људима из дијаспоре онемогућила гласање на Локалним изборима 2016. године.

У жалби се додатно наводи и елиминисање људи који су гласали с невалидним документима те да су поднијели више од 20 пријава против особа које су гласале с документима који нису исправни.

Трећа ствар на коју се адвокатски тим Ћамила Дураковића жали је упад припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) у просторије Општине Сребреница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана