Duge cijevi čuvaju institucije Srpske

N. T.
Duge cijevi čuvaju institucije Srpske

Banjaluka - Ministarstvo unutrašnjih poslova RS pojačalo je mjere bezbjednosti oko institucija Srpske.

Pojačano obezbjeđenje dobili su Palata predsjednika RS, zgrada Vlade i objekti MUP-a RS, a njih obezbjeđuju pripadnici Specijalne jedinice MUP-a naoružani dugim cijevima, a sa psima pretražuju i teren.

Direktor Policije RS Gojko Vasić je kazao da su to preventivne mjere zbog posljednjih dešavanja u regionu i svijetu koji su povezani sa terorizmom.

- Riječ je o uopštenim pojačanim mjerama bezbjednosti. Mjere nisu uvedene jer postoji neka konkretna opasnost. Ponavljam, riječ je o preventivnim mjerama - kazao je Vasić. On je istakao da su takve ili slične mjere uvele države u regionu i okruženju i da policija RS nije prva koja se odlučila na ovaj korak.

Portparol MUP-a RS Milan Salamadija je potvrdio da je policija pojačala nivo bezbjednosti i kazao da će te mjere trajati dok god bude potreba za njima.

- Direktor policije i njegovi saradnici u saradnji s drugima u policiji i svima koji imaju veze s bezbjednosnim strukturama procjenjivaće potrebu za ukidanjem ili ostavljanjem na snazi tih mjera - kazao je Salamadija.

Podsjetimo, više desetina ljudi ubijeno je u petak nakon što su teroristi napali strane turiste u Tunisu, vjernike u šiitskoj džamiji u Kuvajtu, te zaposlene u fabrici gasa u Francuskoj. Za sva tri napada odgovornost je preuzela teroristička organizacija Islamska država.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana