Држављанин БиХ и четири Србина ухапшени због планирања пљачке у Истанбулу

 Држављанин БиХ и четири Србина ухапшени због планирања пљачке у Истанбулу 05.03.2018 17:37 | kurir.rs

Истанбул - Један држављанин Босне и Херцеговине и четири држављанина Србије ухапшени су у Истанбулу због сумње да су планирали велику пљачку.

Према писању турских медија, полиција је 21. фебруара на паркингу пронашла оружје, дуге цијеви и 25 метака, као и четири ручна радија.

Тада су по обиљежјима на пртљагу, такође пронађеном приликом претреса, идентификоване особе које су потом ухапшене.

"Испитан је власник приватног паркинга на којем је пакет нађен, Хакан К. Он је навео да је паркинг у оквиру куће његове супруге. Испричао је да је чуо гласове на паркингу, отишао тамо и затекао оружје. Међутим, он је навео да се веома уплашио и није смио да пријави полицији", пренијели су ријечи извора из истраге страни медији, пише "Курир".

Он је потврдио да оружје припада ухапшеним српским држављанима који су одсјели у стану недалеко од паркинга.

"Ухапшени Срби ушли су у Турску раније у фебруару, а сумња се да су планирали велику пљачку послије које би се вратили у Србију. Са Србима је у тиму био још један мушкарац, а остали су идентификовани као Данијел Ј., Александар Д., Петар С., Бојан В. и Милош В. Они су на саслушању у полицији искористили право да не износе одбрану. Иначе, на паркингу су пронађена два чекића, рачунар, четири мобилна телефона, четири тестере, два одвијача и два кључа која припадају аутомобилима марке BMW", пишу медији.

Данијел Ј., Александар Д. и Петар С. ухапшени су у Кадикоју, док су Бојан В. и Милош В. покушали да побјегну.

"Они су заустављени на граничном прелазу Капикуле, док су бјежали из Турске. Ухапшеном Хакану К. на терет се ставља да је био упућен у намјере страних држављана да изврше пљачку. Оперативни рад на овом случају се и даље наставља", навели су медији.

У конзулату Србије у Истанбулу речено је да нема никога ко би могао да каже нешто о овом случају.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица