Drugi “Run and more weekend” festival i RMC Banjalučki polumaraton: Spremni za rekreaciju, muziku i trčanje

Nikola Lučić
Drugi “Run and more weekend” festival i RMC Banjalučki polumaraton: Spremni za rekreaciju, muziku i trčanje

Banjaluka - Sve je spremno za drugi “Run and more weekend” festival i RMC Banjalučki polumaraton, koji će od sutra do nedjelje biti održan u Banjaluci, uz učešće između šest i sedam hiljada takmičara i 43 elitna trkača.

Prvog dana festivala, između ostalog, na programu su trke školaraca, EDU forum i sportski sajam, a trka polumaratona na rasporedu je u subotu od devet časova, kada će početi i takmičenja na deset i pet kilometara.

- Sve je spremno i nadam se da će doći dosta ljudi da isprati ovu sjajnu manifestaciju. Bitno je napomenuti da su ulaznice za sve manifestacije u petak potpuno besplatne, dok će u subotu karta za ulazak na koncert “Freš vejva” biti deset maraka - rekao je direktor festivala Goran Ćorić.

S obzirom na dolazak velikog broja takmičara i 20 hiljada posjetilaca, ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović naglasila je da Banjalučane očekuje jedan od najvećih događaja ove vrste u RS.

- Vjerujemo da će svi oni koji dođu kao posjetioci pronaći neke interesantne sadržaje za sebe. Svi koji to žele imaće priliku za učešće na centralnoj manifestaciji, polumaratonskoj trci, a zatim i u trci zadovoljstva, kao i školskoj i bambini trci za djecu. Na ovaj način približavamo sport građanima i animiramo ih da se bave sportom - poručila je Davidovićeva.

Sportska direktorica RMC polumaratona i bivša reprezentativka Jugoslavije Radislavka Račić potvrdila je da vlada veliko interesovanje za centralnu trku, koja bi trebalo da bude jedna od najjačih u regionu.

- Očekujemo dolazak atletičara iz više od 30 zemalja sa tri kontinenta. Od takmičara koji će nastupiti izdvajamo srpske atletičarke Oliveru Jevtić i Bojanu Bjeljac, sjajne kenijske trkače, a promotor trke je reprezentativac BiH Amel Tuka. Od gostiju očekujemo dolazak Snežane Pajkić, Danijela Korice, kao i mnogih drugih bivših atletičara - zaključila je Račićeva.

Obustava saobraćaja

Saobraćaj će biti obustavljen u subotu u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića od osam do 13.30 časova, dok će pojedine ulice biti zatvarane kasnije kako se trka bude razvijala. Trasa polumaratona prolaziće sljedećim ulicama: ulicom Olimpijskih pobjednika, Gundulićevom, Gavre Vučkovića, Majke Jugovića, Stepe Stepanovića, Cara Lazara, Patre, Bulevarom cara Dušana, Jovana Dučića, Srpskih pilota, Milana Radmana, Kralja Petra Drugog, Mladena Stojanovića, Vidovdanskom i Kninskom. U subotu od 19 časova pa sve do ponoći biće obustavljen saobraćaj u užem centru zbog koncerta povodom Dana grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana