Dragičević: Sutra očekujem hapšenje dvojice, ali meni treba vrh piramide

nezavisne.com
Dragičević: Sutra očekujem hapšenje dvojice, ali meni treba vrh piramide

Banjaluka - Grupa “Pravda za Davida” održala je na Trgu Krajine u Banjaluci 162. dan zaredom skup podrške Davoru Dragičeviću, ocu tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića.

Dragičević se obratio okupljenim građanima i rekao da istine i pravde još nema, te da je, kako kaže, od ubica neće ni biti.

On je potom pročitao, kako tvrdi, izjavu jedne od svjedoka, koja je čula buku u Ulici velibora Janjetovića, u noći nestanka njegovog sina.

“Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Iz izjave svjedoka Slađane Marić koja stanuje kao podstanar u kući u vlasništvu Urošić Miomira, koja se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića, broj 27, proizilazi da ju je dana 18.03.2018. godine oko 4 časa ujutro, probudila snažna buka, galama i svađa koja je dolazila spolja. Kako je svjedok navela, sjeća se da je čula jak, muški, histeričan glas, koji je galamio na nekoga. A taj koji je galamio bio je veoma bijesan, ljut, a izgovarao je neke psovke i prijeteće riječi. Pored tog bijesnog, ljutitog glasa čuo se glas još dva ili tri muškarca, koja su takođe učestvovala u tom razgovoru”, rekao je Davor Dragičević i nastavio:

“Kako je svjedok navela, taj ljutiti glas, i taj žamor dvojice, ili trojice muškaraca, odmah zatim pratila su dva snažna treska, zvuka kao da je boing 747 pao u Crkvenu, koji su svjedoku najviše ličili na zvuk dasaka, koje su bačene sa neke visine na tvrdu podlogu, a čula je dva tkva zvuka, treska”.

Dragičević je rekao da svjedokinja tvrdi da su zvukovi došli odmah jedan iza drugog, u kratkom vremenskom intervalu, te da je odmah nakon toga čula zvuk kršenja grana.

“A zatim je čula kao da je nešto teško pljusnulo u vodu. Svjedok je navela da je taj zvuk za nju bio strašan, užasan zvuk da 'odmah sam pomislila da je u tom trenutku neko poginuo'“, pročitao je Davor Dragičević.

Otac tragično nastradalog mladića je rekao da je “svjedokinja izjavila da je taj događaj uplašio i uznemirio do te mjere da je te nedjelje zaboravila da posti”.

“Znači, Tužilaštvo, vama komanduje MUP, a ne vi MUP-u”, rekao je Dragičević i uputio kletvu “svima u MUP-u i Tužilaštvu koji kriju istinu, a kriju je”. On je optužio pojedine pripadnike MUP-a i Tužilaštva za ubistvo njegovog sina.

“Davida Dragičevića su ubili pripadnici MUP-a u sprezi sa Tužilaštvom. Znači, najvažnije institucije ove države i kriju zločin odgovorno tvrdim”, iznio je optužbe Dragičević na račun MUP-a i Tužilaštva.

Davor Dragičević je rekao da u utorak očekuje hapšenje dvojice pripadnika MUP-a.

“Sutra očekujem da dvojica budu uhapšena. Ali, oni su sitni. Ja idem do kraja. Meni treba vrh piramide, a zna se ko je na vrhu piramide”, rekao je Dragičević i ponovio da će ići do kraja “u potrazi za istinom i pravdom”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana