Драгичевић: Сутра очекујем хапшење двојице, али мени треба врх пирамиде

nezavisne.com
Драгичевић: Сутра очекујем хапшење двојице, али мени треба врх пирамиде

Бањалука - Група “Правда за Давида” одржала је на Тргу Крајине у Бањалуци 162. дан заредом скуп подршке Давору Драгичевићу, оцу трагично настрадалог младића Давида Драгичевића.

Драгичевић се обратио окупљеним грађанима и рекао да истине и правде још нема, те да је, како каже, од убица неће ни бити.

Он је потом прочитао, како тврди, изјаву једне од свједока, која је чула буку у Улици велибора Јањетовића, у ноћи нестанка његовог сина.

“Да није смијешно, било би жалосно. Из изјаве свједока Слађане Марић која станује као подстанар у кући у власништву Урошић Миомира, која се налази у Улици Велибора Јањетовића, број 27, произилази да ју је дана 18.03.2018. године око 4 часа ујутро, пробудила снажна бука, галама и свађа која је долазила споља. Како је свједок навела, сјећа се да је чула јак, мушки, хистеричан глас, који је галамио на некога. А тај који је галамио био је веома бијесан, љут, а изговарао је неке псовке и пријетеће ријечи. Поред тог бијесног, љутитог гласа чуо се глас још два или три мушкарца, која су такође учествовала у том разговору”, рекао је Давор Драгичевић и наставио:

“Како је свједок навела, тај љутити глас, и тај жамор двојице, или тројице мушкараца, одмах затим пратила су два снажна треска, звука као да је боинг 747 пао у Црквену, који су свједоку највише личили на звук дасака, које су бачене са неке висине на тврду подлогу, а чула је два тква звука, треска”.

Драгичевић је рекао да свједокиња тврди да су звукови дошли одмах један иза другог, у кратком временском интервалу, те да је одмах након тога чула звук кршења грана.

“А затим је чула као да је нешто тешко пљуснуло у воду. Свједок је навела да је тај звук за њу био страшан, ужасан звук да 'одмах сам помислила да је у том тренутку неко погинуо'“, прочитао је Давор Драгичевић.

Отац трагично настрадалог младића је рекао да је “свједокиња изјавила да је тај догађај уплашио и узнемирио до те мјере да је те недјеље заборавила да пости”.

“Значи, Тужилаштво, вама командује МУП, а не ви МУП-у”, рекао је Драгичевић и упутио клетву “свима у МУП-у и Тужилаштву који крију истину, а крију је”. Он је оптужио поједине припаднике МУП-а и Тужилаштва за убиство његовог сина.

“Давида Драгичевића су убили припадници МУП-а у спрези са Тужилаштвом. Значи, најважније институције ове државе и крију злочин одговорно тврдим”, изнио је оптужбе Драгичевић на рачун МУП-а и Тужилаштва.

Давор Драгичевић је рекао да у уторак очекује хапшење двојице припадника МУП-а.

“Сутра очекујем да двојица буду ухапшена. Али, они су ситни. Ја идем до краја. Мени треба врх пирамиде, а зна се ко је на врху пирамиде”, рекао је Драгичевић и поновио да ће ићи до краја “у потрази за истином и правдом”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана