Драган Вранкић: Слаба реализација препорука ревизора

Ж. Д.
Драган Вранкић: Слаба реализација препорука ревизора

Сарајево - Институције БиХ морају системски почети са реализацијом препорука ревизора да би њихов рад био ефикаснији и потпуно усклађен са стандардима и законским нормама, истакао је јуче главни ревизор Канцеларије за ревизију институција БиХ Драган Вранкић.

Он је учествовао у раду сједнице Комисије за финансије и буџет Представничког дома Парламента БиХ која је разматрала годишње ревизорске извјештаје за четири институције које су добиле мишљење с резервом. Ради се о министарствима одбране и иностраних послова, Управи за индиректно опорезивање и Високом судском и тужилачком савјету. Ревизори су у извјештајима за 2016. годину дали 544 препоруке за 74 институције БиХ.

- Проценат реализације ревизорских препорука износи око 60 одсто, што представља одређени напредак, али то није довољно јер је највише препорука које су једноставне природе, а за сложеније је потребан системски приступ и координисани ангажман институција на које се односе - истакао је Вранкић.

Чланови комисије закључили су да упуте позив Савјету министара да их у одређеном року обавијести о реализацији препорука из годишњег ревизорског извјештаја, а наглашена је и потреба да се мишљења ревизора нађу у програму рада Савјета министара за наредну годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана