Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH: Preglasavanje nas ne može pokrenuti

Ž. D.
Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH: Preglasavanje nas ne može pokrenuti

Sarajevo - Ako želimo pokrenuti BiH, to se ne može uraditi preglasavanjem i prvi takav pokušaj u Predsjedništvu BiH značio bi kraj njegovog normalnog rada, rekao je juče hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović.

On je na tradicionalnom druženju sa novinarima istakao da preglasavanje neće pokrenuti rješavanje političkih problema i da je to moguće učiniti samo kompromisom i konsenzusom o krucijalnim pitanjima za BiH.

- Imamo ozbiljne probleme. Iako su adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i problem sa popisom usporili naš evropski put, članovi Predsjedništva su spremni da vrlo brzo, možda i za dan ili dva ponovo razgovaraju o ovim pitanjima s ciljem pronalaženja rješenja prihvatljivih za sve. Prema mojim informacijama, 18. jula biće razmatrana aplikacija BiH za članstvo u EU - rekao je Čović.

Dodao je da je sporna odluka direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o jedinstvenoj metodologiji obrade popisnih podataka dodatno doprinijela nepovoljnom političkom ambijentu. Čović je ustvrdio da ponuđeni model adaptacije SSP-a ne bi napravio nikakvu štetu domaćoj proizvodnji ističući da je zaštita domaće proizvodnje potrebna, ali na drugačiji način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana