Драган Боровчанин в.д. предсједника Окружног привредног суда у Источном Сарајеву

Срна
Драган Боровчанин в.д. предсједника Окружног привредног суда у Источном Сарајеву

Сарајево - Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ именовао је руководеће носиоце правосудних функција у БиХ, те на позицију вршиоца дужности предсједника Окружног привредног суда у Источном Сарајеву именовао Драгана Боровчанина.

ВСТС је трећег дана сједнице у Сарајеву на позицију главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево именовао Аницу Вукадин, а на позицију предсједника Основног суда у Мркоњић Граду Дражена Вулина, саопштено је из ВСТС-а.

На позицију предсједника Основног суда у Котор Вароши именована је Зденка Гајанин, на позицију предсједника Основног суда у Добоју именован је Горан Ђурић, а на позицију предсједника Основног суда у Дервенти Мирјана Хрустић.

При доношењу Одлуке о именовању, ВСТС БиХ је узео у обзир критеријуме попут стручног знања кандидата, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрасно, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује, односа са радним колегама, понашања ван посла, професионалне непристрасности и угледа те искуства на руководећим пословима.

У саопштењу је наведено да приликом именовања, ВСТС БиХ примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих те поштује равномјерна заступљеност полова.

Новоименовани носиоци правосудних функција ће ступити на дужност 1. јула.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана