Достављено још 3.000 докумената о злочинима над Србима

Срна
Достављено још 3.000 докумената о злочинима над Србима

Сарајево - Потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо прослиједио је данас Тужилаштву БиХ нових 3.000 докумената међу којима су и докази о ратним злочинима које су над Србима починили припадници Петог корпуса такозване Армије БиХ на подручју централне БиХ, дијела Крајине и на подручју Горажда.

Кебо је од 16. децембра прошле године у неколико наврата предао тужиоцима више од 8.000 страница документа у вези са злочинима почињеним над Србима у Возући, код Завидовића, а у изјави Срни најавио је да ће ускоро прослиједити још око 5.000 докумената.

Међу документима су докази да су ратни начелник Центра службе безбједности Зеница Шефик Џаферовић и командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин одговорни за злочине и да су их прикривали.

Кебо је прошле седмице затражио помоћ главног хашког тужиоца Сержа Брамерца, јер сумња да материјал у вези са предметом "Сакиб Махмуљин, Шефик Џаферовић и други", који је доставио Тужилаштву БиХ, неће бити ни прочитан.

Он је потврдио да се раније обратио и ОЕБС-у у БиХ, јер је, према његовом образложењу, њихова мисија да прате процесуирање ратних злочина и врше неку врсту мониторинга правосуђа, али да одговор још није добио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана