Dom naroda dao zaduženje Savjetu ministara BiH: Plate traže jedno rješenje

Ž. D.
Dom naroda dao zaduženje Savjetu ministara BiH: Plate traže jedno rješenje

Sarajevo - Dom naroda Parlamenta BiH usvojio je juče zaključak kojim od Savjeta ministara BiH traži da do 31. decembra izradi i u parlamentarnu proceduru dostavi sistemski i cjelovit prijedlog izmjena Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Novim rješenjem trebalo bi da budu obuhvaćeni sve uočeni nedostaci u primjeni zakona. Delegati su odbacili izmjene zakona koje je predložio Predstavnički dom Parlamenta BiH, a koje se odnose na samo osam ljudi.

Delegat i predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Doma naroda Ljilja Zovko iz HDZ-a BiH pojasnila je da nisu za ad hok već za sistemsko rješenje u ovoj oblasti.

- Vrijeme će pokazati da li su zakonska rješenja i prijedlozi koje dobijamo sistemski ili populistički - rekla je Zovko.

Šef Kluba delegata srpskog naroda Sredoje Nović iz SNSD-a i njegov kolega iz kluba Dragutin Rodić iz DNS-a istakli su da treba tražiti sistemsko rješenje. Predsjedavajući Doma naroda Safet Softić podsjetio je da je lani dat nalog Savjetu ministara da napravi sistemsko rješenje, te da su, kad to nije učinjeno, pristupili selektivnoj izmjeni zakona.

Dom naroda usvojio je i Deklaraciju o osudi govora mržnje čiji je predlagač hrvatski delegat Martin Raguž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana