Договора о расподјели ни на помолу

В. К.
Договора о расподјели ни на помолу

Мостар - Чланови Управног одбора Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ усвојили су у петак измјене Одлуке о спровођењу Закона о царинској политици БиХ, чиме се њена примјена пролонгира од 1. августа ове до 1. јула 2021. године јер још није у употреби електронски потпис у БиХ.

Поново није било сагласности међу представницима Републике Српске и ФБиХ за доношење одлука о привременим поравнањима за протекле године нити за утврђивање привремених коефицијената за расподјелу средстава са јединственог рачуна у периоду од априла до јула 2019. године, због чега је Српска већ најавила тужбу против ФБиХ. 

Из Управног одбора је саопштено да ће о тој одлуци информисати Савјет министара БиХ и о проблемима у њеној примјени због непостојања тијела у БиХ за издавање квалификованих електронских потврда за коришћење напредног електронског потписа.

На сједници која је одржана у Мостару није расправљано о Нацрту закона о царинским прекршајима БиХ, који треба да буде усклађен са Законом о царинској политици БиХ, чија примјена почиње од 2021. године.

Пред члановима је била и информација о стању и активностима УИО БиХ за први квартал ове године, са подацима о повећању прихода од ПДВ-а у односу на исти период прошле године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана