Договор о заједничком наступу СДП-а, ДФ-а и Наше странке

Агенције
Договор о заједничком наступу СДП-а, ДФ-а и Наше странке

Сарајево - Предсједници СДП БиХ Нермин Никшић, ДФ Жељко Комшић и Наше странке Предраг Којовић договорили су данас у Сарајеву да ће у процесу формирања власти наступати као јединствен босанскохерцеговачки блок.

Никшић и Којовић најавили су да ће се о приједлогу заједничког наступа вјероватно изјашњавати и органи ових странака.

У изјави медијима они су навели да су постигли висок степен сагласности када је ријеч о примјени резултата општих избора.

Према Никшићевим ријечима, то значи да од овог тренутка 32 посланика у Представничком дому Парламента Федерације БиХ и десет посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ чине један блок и наступају као јединствена снага.

Најавили су да ће се залагати да снагом аргумената и ових посланика наметну програмску причу доношења закона који су у интересу грађана БиХ и који су важни за даље кретање БиХ на евроатлантском путу.

Никшић је поновио да ове странке трентуно не намјеравају разговарати ни са представницима СДА, нити ХДЗ, које су позвали да покушају као побједници избора да формирају власт.

“Имали смо отворен, директан разговор о свим проблематичним питањима, кампању смо имали и оставили иза нас и одлучни смо да идемо заједно у разговоре на вишим нивоима власти. Није нам од пресудног значаја да будемо позиција, али смо свјесни снаге коју овако удружени имамо”, рекао је Којовић.

За формирање Дома народа федералног парламента, Којовић је истакао да је то проблем оних који себе сматрају побједницима ових избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана