Додик упутио молба грађанима Српске да не организују протест испред Тужилаштва БиХ

Срна
Додик упутио молба грађанима Српске да не организују протест испред Тужилаштва БиХ

Источни Стари Град - Предсједник Републике Српске Милорад Додик замолио је данас грађане Српске да одустану од организованог одласка у Сарајево и протеста пред зградом Тужилаштва БиХ.

"Данас ми се обратио један број грађана да ме информише да већ резервишу аутобусе и хоће организовано да крену у Сарајеву због позива за саслушање који ми је упућен из Тужилаштва БиХ због одржавања рефрендума о Дану Републике. Молим све људе који то организују да одустану, јер је крајње ризично у погледу њихове безбједности", истакао је Додик данас приликом посјете општини Источни Стари Град.

Захваливши се грађанима Српске на подршци коју стално добија, предсједник Републике је поновио да остаје при ставу да се одазове позиву за саслушање у било којој правосудној институцији на територији Републике Српске, али не и у Сарајеву.

"Спреман сам да дам изјаву, али не у Сарајеву, него у било којој правосудној институцији у Српској, коју одреди Тужилаштво БиХ. У овом случају нема одговорности, него је све питање волунтаризма сарајевских политичара који пријете, а међу којима је и лидер СДА Бакир Изетбеговић", нагласио је предсједник Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана