Додик уплаћује 500 КМ за обољеле

Агенције
Додик уплаћује 500 КМ за обољеле

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас ће, како је саопшено, лично уплатити новчана средства у износу од 500 КМ на рачун удружења обољелих од амиотрофичне латералне склерозе и тако узети учешће у глобалној акцији.

''За хуманост није потребан изазов, већ свијест о важности проблема. Нећу се полијевати водом, нити ћу прозивати икога појединачно да то даље чини, али позивам све оне који то могу, да се укључе у борбу против ове опаке болести, на начин да донирају новчана средства'', рекао је Додик.

Из његовог кабинета наводе у саопштењу да је досад лично учествовао у великом броју хуманитарних акција, а у протеклом периоду и из буџета предсједника РС издвојена су значајна средства за помоћ обољелим од различитих болести, о чему је јавност на вријеме информисана.

На питање новинара Додик јуче није показао интересовање да прихвати "Ледени изазов", на који га је позвао премијер Унско-санског кантона Хамдија Липовача.

Липовача је дан раније прихватио "Ледени изазов" на којег га је позвало више особа.

Он је затим "изазвао" Милорада Додика, предсједника РС и СНСД уз ријечи: "Миле немој да ме осрамотиш".

"Ледени изазов" је покренут у свијету како би се скренула пажња да се помогне људима који болују од амиотрофичне латералне склерозе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана