Dodik u Đurđinu otvorio podružnicu Kancelarije zavičajne zajednice Srpske

Srna
Dodik u Đurđinu otvorio podružnicu Kancelarije zavičajne zajednice Srpske

Subotica - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas Podružnicu Kancelarije zavičajne zajednice Republike Srpske u Đurđinu kod Subotice.

"Srbija je naša otadžbina u koju smo mi iz Republike Srpske zagledani i s kojom imamo dobre odnose. Raduje me što su ljudi porijeklom iz Srpske na ovaj način, formirajući ovakvo udruženje, pristupili manifestovanju tog odnosa i ljubavi prema Republici Srpskoj", rekao je Dodik, obraćajući se okupljenima nakon otvaranja Kancelarije.


Dodao je istakao da Republika Srpska "diše" zato da Srbija bude moćna i jaka, i da samo takva Srbija može da obezbijedi sigurnost koja je neophodna Srpskoj.

"Vi ste taj most i spona jake Republike Srpske i Srbije i onoga što treba da budemo - jedinstveni u zajedništvu, u mislima i našem identitetu, i onome što jesmo - Srbi kao narod bilo gdje", poručio je Dodik.

Dodik je na poklon dobio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog, a predsjednik Srpske donirao je 10.000 evra za oslikavanje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Đurđinu, pored kojeg je otvorena ova kancelarija.

Prethodno je direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović otvorio Kancelariju zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici.

"Ova kulturna zajednica osnovana je prije dvije godine i okuplja više od 1.000 članova. Kancelarija će im pomoći da podstiču u jačaju vezu sa za zavičajem", rekao je Cicović.

Predsjednik Izvršnog odbora Zavičajne zajednica Republike Srpske u Subotici Milorad Ćopić rekao je da je mnogo planova pred ovom zajednicom, prije svega, organizovanje kulturnih i sportskih događaja i saradnja u ovim oblastima, a jedna od oktivnosti biće i organizovanje obilazaka manastira i turističkih destinacija u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana