Dodik svečano otvorio ski-sezonu

Srna
Dodik svečano otvorio ski-sezonu

Jahorina - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svečano je večeras na Jahorini otvorio ovogodišnju ski-sezonu, izražavajući uvjerenje da će ovo biti jedna od najuspješnijih sezona na ovoj olimpijskoj ljepotici.

„Želim da čestitam rukovodstvu Olimpijskog centra /OC/ 'Jahorina' na veoma uspješnoj pripremi za početak sezone. Ovo je bilo moguće zahvaljujući agilnom radu i poslovima koji su obavljeni na planini uz pomoć Vlade Republike Srpske“, rekao je Dodik novinarima.

On je naveo da je u prošlim i u ovoj godini uloženo više od 50 miliona KM u poboljšavanje komunikacija, a za ovu godinu odobreno je 11 miliona KM, za potrebe sistema za vještačko osnježavanje staza.

„Jahorina je referentna destinacija za sve koji žele skijanje i odmor. Mislim da je prvi put sve urađeno maksimalno dobro i da su objedinjeni svi relevantni faktori, i javni i privatni, kako bi se Jahorina ponudila kao najbolji mogući izbor u ovom vremenu“, rekao je Dodik.

On je zahvalio svima koji podržavaju Jahorinu, a gostima je poželio ugodan boravak i odlično skijanje.

Svečanom otvaranju ski-sezone prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, načelnici opština u ovom dijelu Srpske i brojni gosti.

Direktor OC „Jahorina“ Dejan Ljevnaić rekao je da Centar spremno dočekuje sezonu sa odlično uređenim i proširenim stazama.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović za izuzetnu i svesrdnu podršku razvoju OC „Jahorina“, kao i predstavnicima lokalnih zajednica.

Ljevnaić je ponovio da će Jahorina posebnu pažnju posvetiti djeci.

Prema njegovim riječima, kapaciteti na Jahorini odlično su popunjeni.

Nakon ceremonije zvaničnog otvaranja sezone 2017/2018. godina priređen je veličanstveni vatromet, a popularni muzičar Dženan Lončarević održao je koncert ipsred hotela „Bistrica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana