Додик свечано отворио ски-сезону

Срна
Додик свечано отворио ски-сезону

Јахорина - Предсједник Републике Српске Милорад Додик свечано је вечерас на Јахорини отворио овогодишњу ски-сезону, изражавајући увјерење да ће ово бити једна од најуспјешнијих сезона на овој олимпијској љепотици.

„Желим да честитам руководству Олимпијског центра /ОЦ/ 'Јахорина' на веома успјешној припреми за почетак сезоне. Ово је било могуће захваљујући агилном раду и пословима који су обављени на планини уз помоћ Владе Републике Српске“, рекао је Додик новинарима.

Он је навео да је у прошлим и у овој години уложено више од 50 милиона КМ у побољшавање комуникација, а за ову годину одобрено је 11 милиона КМ, за потребе система за вјештачко осњежавање стаза.

„Јахорина је референтна дестинација за све који желе скијање и одмор. Мислим да је први пут све урађено максимално добро и да су обједињени сви релевантни фактори, и јавни и приватни, како би се Јахорина понудила као најбољи могући избор у овом времену“, рекао је Додик.

Он је захвалио свима који подржавају Јахорину, а гостима је пожелио угодан боравак и одлично скијање.

Свечаном отварању ски-сезоне присуствовали су и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић, начелници општина у овом дијелу Српске и бројни гости.

Директор ОЦ „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да Центар спремно дочекује сезону са одлично уређеним и проширеним стазама.

Он је захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику и предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић за изузетну и свесрдну подршку развоју ОЦ „Јахорина“, као и представницима локалних заједница.

Љевнаић је поновио да ће Јахорина посебну пажњу посветити дјеци.

Према његовим ријечима, капацитети на Јахорини одлично су попуњени.

Након церемоније званичног отварања сезоне 2017/2018. година приређен је величанствени ватромет, а популарни музичар Џенан Лончаревић одржао је концерт ипсред хотела „Бистрица“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана