Додик постхумно одликовао 85 лица

Срна
Додик постхумно одликовао 85 лица

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је постхумно Медаљом заслуга за народ седам лица за заслуге стечене у борби против непријатеља и ослобођење Републике Српске, на иницијативу Удружења ветерана 63. падобранске бригаде.

Додик је одликовања додијелио поводом 15. септембра - Дана погинулих и несталих Републике Српске.

Предсједник Републике одликовао је Орденом части са златним зрацима Републичку организацију породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Ова организација одликована је за резултате и достигнућа у процесу тражења несталих, збрињавању породица погинулих бораца, као и за афирмацију људских права, толеранцији међу људима и народима, владавини права и слобода чији значај има шире размјере и допринос у послијератном развоју Републике Српске, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Одликовање је додијељено на иницијативу Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бањалука поводом Дана погинулих и несталих Републике Српске.

Додик је, истим поводом, а на иницијативу Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, постхумно одликовао Медаљом заслуга за народ 78 лица за заслуге у борби против непријатеља и ослобођење Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана