Додик поручује да би му поново могао смањити плату, Салкић се не плаши

ATV
Додик поручује да би му поново могао смањити плату, Салкић се не плаши

Бањалука - На адресу потпредсједника Српске, Рамиза Салкића већ је стигло рјешење о умањењу плате за 20 одсто.

То је Милорад Додик и најавио након Салкићеве изјаве у медијима, у којој је рекао да предсједник Републике ради на успостављању оружаних формација.

Рјешење, које је у посједу АТВ-а, потписао је генерални секретар Службе предсједника, Синиша Каран. Позвао се на два документа – Одлуку о образовању Службе предсједника, и Одлуку о одређивању основа за обрачун плате запослених у Служби. Додик поручује да је ово тек почетак, и да би Салкић за, како каже, рад против републичких институција, наредни пут могао и горе да прође.

” Не може се упорно радити против институција и органа РС, поготово лажним и тендденциозним вијестима ширити причу о некој милитаризацији која уопште не постоји. Изван тога, мислим да је већ и раније Салкић заслужио један такав однос. Дакле, овај пут двадесет одсто, наредни пут можда и више”, рекао је Милорад Додик, предсједник РС.

Салкић је одмах јуче ујтро отпутовао у Сарајево, а новинарима се обратио испред централе СДА. Каже да га је изабрао народ, а не Милорад Додик, и да би за свој народ радио и без плате. Поручује да му предсједник Републике није послодавац, и да плату прима из буджета.

” Милорад Додик нема ни по ком основу право да мени смањује плату, зато што смо ми у истом рангу. Он је побједио на изборима за предсједника, ја сам побједио за потпредсједника и ми смо у истој равни. То што ми не живимо у правној држави, да се не вреднују права подједнако, то што се не поштује Устав и закони, то је сад друго питање” каже Рамиз Салкић, потпредсједник РС.

Саклић тврди да му је поручено да пази шта прича и да се дисциплинује, што је, каже, схватио као пријетњу за себе и своју породицу.

Поручује да се не плаши Додика, и да ће наставити истим темпом као и до сада. Због смањене плате призива и суд. Одмах након његове јучерашње изјаве у федералним медијима, из Додиковог кабинета стигло је саопштење, и порука да ће потпредсједнику Српске због, како су навели, изношења неистина које штете угледу Републике Српске, бити смањена плата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана