Dodik najavio prekompoziciju skupštinskih većina u nekim opštinama

Srna
Dodik najavio prekompoziciju skupštinskih većina u nekim opštinama

Prijedor - Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik izjavio je da su SNSD i Demokratski narodni savez /DNS/ saradnici na mnogim mjestima dugo godina i da će u narednim danima pokušati u nekim opštinama da prekomponuju, prije svega, skupštinsku većinu.

"Uvjeren sam da je to iduće sedmice moguće uraditi u Kozarskoj Dubici", rekao je Dodik novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa liderom DNS-a Markom Pavićem.

On je naglasio da je veoma važno razumjeti da Republika Srpska više nego ikad traži stabilne institucije nakon izbora i da narod ne smije dozvoliti da to bude rasparčano niti da bude mjesto svađa, nego da bude mjesto bržeg donošenja odluka.

"Samo snažan parlament može da odbrani stečena prava i obezbijedi razvoj Republici Srpskoj, a snažan parlament jedino je moguć ako dosadašnja koalicija pojača svoj kapacitet. Mi smo uvjereni da to možemo", poručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara o porukama iz Srbije da se njeni zvaničnici neće miješati u izbore u BiH, Dodik je rekao da je to odluka rukovodstva Srbije, da postoje različite političke partije koje sarađuju sa drugim političkim partijama u regionu i globalno, i da je to sasvim normalno.

"Odluku o učešću i obimu učešća donosi svaka partija za sebe. Što se mene tiče, SNSD, DNS i SP imaju jasan koncept izborne kampanje i mi ćemo dokazati da je kapacitet koji imamo apsolutno dovoljan za veliku pobjedu", ocijenio je Dodik.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da je sa liderom SNSD-a razgovarao o saradnji stranaka u nekoliko lokalnih zajednica gdje se može taj rad unaprijediti i naveo da će se to "vjerovatno u budućnosti uskoro i vidjeti".

"Potvrdili smo jedinstvo i opredijeljenost da istrajemo. Sigurni smo da ćemo na ovim izborima pobijediti i da ćemo imati komotnu većinu u skupštini", dodao je Pavić.

Stranačkom sastanku prisustvovali su međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović, generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić i predsjednici prijedorskih gradskih odbora SNSD-a Drago Tadić i DNS-a Milenko Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana