Додик на економском форуму у Санкт Петербургу

Срна
Додик на економском форуму у Санкт Петербургу

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик учествује од данас у Санкт Петербургу на економском форуму, гдје ће о економској и политичкој ситуацији у Српској разговарати са важним људима из те области.

Он је истакао да ће на економском форуму, који траје до 3. јуна, имати прилику да се састане са важним људима из политичког и економског живота Русије, али и осталих земаља.


Према његовим ријечима, ове године земља гост је Индија, што пружа прилику за многе сусрете са важним људима.

Додик је рекао да ће захвалити Руској Федерацији за помоћ коју пружа Српској, те да ће током сусрета презентовати економску и политичку ситуацију у Српској.

Напомињући да на економски форум иде на позив губернатора Санкт Петербурга Георгија Полтавченка, Додик је додао да ће се састати са управом санктпетербуршке губерније, Полтавченком и његовим сарадницима, предсједником парламента, али и министрима у Влади Руске Федерације.

Додик је рекао да је прихватио позив да буде дио ветеранске екипе Санкт Петербурга која ће данас одиграти кошаркашку утакмицу са екипом Москве.

Ушаков потврдио састанак Путина и Додика

Предсједник Русије Владимир Путин састаће се на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, потврдио је помоћник руског предсједника Јуриј Ушаков.
Он је додао да ће Путин са Додиком разговарати о резултатима и спровођењу споразума који су договорени на њиховом састанку 22. септембра 2016. године, преноси "Тас".

Ушаков је рекао да ће се Путин у Санкт Петербургу срести, између осталог, са аустријским канцеларом Кристијаном Керном, премијером Курдског аутономног рејона Ирака Начирваном Барзанијем и другим лидерима и представницима организација.

Он је навео да ће се Путин са Керном састати послије пленарног засједања Петербуршког форума, а да ће тема састанка бити сарадња двије земље и међународни проблеми.

Ушаков је навео да велику улогу у односу двије земље има испорука енергије, те напоменуо да се ове године обиљежава 50 година од када је Русија почела да снабдијева гасом Европу.

"Аустрија сада игра важну улогу у транспорту нашег гаса", магласио је Ушаков.

Он је додао да ће Путин присуствовати церемонији потписивања уговора између Татарстана и Баварије о производњи полимера, након чега слиједи састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Према његовим ријечима, Путин ће са Барзанијем разговарати о борби против тероризма у Сирији и економској сарадњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана