Додик на СБФ-у: БиХ је стабилна земља за бизнис

Агенције
Додик на СБФ-у: БиХ је стабилна земља за бизнис

​САРАЈЕВО - Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик на 10. Sarajevo Business Forumu (СБФ) који је почео данас казао је како је БиХ стабилна земља за бизнис.

Додик је том приликом казао како је форум добра прилика да се охрабри у развијању бољих односа, а развој учини сигурнијим. Подсјетио је како је БиХ сложена земља, али стабилна за бизнис.

“БиХ јесте стабилна земља за бизнис и то показује вријеме које смо иза себе оставили. У БиХ можете слободно да инвестирате и са сигурношћу да развијете свој бизнис”, рекао је Додик.

Додао је како су приоритети земље сигурност, безбједност и развој.

“БиХ је изашла из периода када је требала хуманитарну помоћ, помоћ у погледу реконструкције. Данас нам треба помоћ у развоју, а развој опет мора да буде од обостраног интереса”, сматра Додик.

Нада се да ће бити настављена сарадња страних инвеститора с подузетницма у БиХ. Поручио је како је најважнији приоритет прикључење Европској унији (ЕУ), чему теже политичке стране у земљи.

Рекао је како је потребна помоћ БиХ на путу ка ЕУ. Истакао је да то не значи да ће БиХ остати затворена за сарадњу с другим земљама.

Нагласио је како се неће одустати од прикључења ЕУ, али ће бити настављена сарадња и с Турском, Малезијом, Мароком, Кином, Русијом..

“БиХ постаје, као и читав регион, у погледу бизниса веома интересантна за улагања из Кине, али и сарадње које се остварују с Русијом на плану енергетског сектора”, рекао је Додик.

Поручио је како је БиХ свјесна да је само убрзан развој може одмакнути од било каквих дестабилизација.

“Једна од највећих дестабилизација, која у овом тренутку захвата БиХ је одлазак великог броја младих људи образованих у овој земљи, који су стекли своје дипломе у нашим школама. Сада одлазе негдје у свијет”, истакао је Додик.

Поручио је како је неопходно направити одржив економски систем и одустати од понуде јефтине радне снаге.

“Овдје постоји добра атмосфера за сарадњу и желим вам успјех у пословним контактима које ћете остварити”, закључио је Додик.

Sarajevo Business Forumu десету годину заредом организује ББИ банка у сарадњи са Исламском развојном банком (ИДБ) и другим партнерима, а под покровитељством Предсједништва БиХ. Тродневна пословно-инвестицијска конференција ове године се одржава од 17. до. 19. априла 2019. године у главном граду БиХ. Гости на овогодишњи СБФ долазе из 50 земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана