Dodik i Cvijanovićeva sa Putinom početkom oktobra

Srna
Dodik i Cvijanovićeva sa Putinom početkom oktobra

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će se on i predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović početkom oktobra sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Kad se vratimo, otvorićemo auto-put, zajedno sa /predsjednikom Srbije Aleksandrom/ Vučićem, da bi 5. oktobra u Istočnom Sarajevu otvorili Klinički centar Istočno Sarajevo, gdje će Vlada Srbije donirati nekoliko ambulantnih vozila našim domovima zdravlja, te isti dan vratiti se u Banjaluku da bismo održali naš veliki stranački miting", rekao je novinarima Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

On je dodao da će za nekoliko dana biti otvoren most u Foči koji je bombardovao i srušio NATO, kao i da će biti otvorena i potpuno rekonstruisana fočanska bolnica.

Dodik je najavio i da Republika Srpska uskoro očekuje dva važna gosta gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka, sa kojim će biti razgovarano o daljim zajedničkim odnosima, te šefa diplomatije Rusije Sergeja Lavrova, "koji dolazi sa velikim razlogom", kao i da stiže, kako je rekao, važan gost iz Amerike.

On je danas u Banjaluci rekao da nema namjeru da komentariše izjave ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

Dodik je rekao da je taktika opozicije da izmišlja stvari, a da vlast odgovara na njih, te napomenuo da vlast ima iza sebe brojne rezultate koji govore o njenom radu.

"Svi smo mi pokazali ko smo i šta smo u ovom vremenu. Realno je malo vremena njima da bi pokazali kakvi smo mi, a mi i ne treba da dokazujemo da su oni loši i da su izdajnici, jer mnoge stvari koje rade pokazuju da je to tako", rekao je Dodik.

On je poručio da opozicija ima kampanju, te da tu mogu da govore šta hoće.

"Uopšte se nećemo odnositi na njihove spekulacije. Što god mislili da je u korist njihove kampanje, neka to iznose. Mi idemo na teren, među ljude, idemo da pokažemo auto-put, klinički centar, bolnicu u Istočnom Sarajevu, idemo da otvorimo hidrocentralu, kao što smo danas učinili", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana