Додик и Цвијановићева са Путином почетком октобра

Срна
Додик и Цвијановићева са Путином почетком октобра

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је данас да ће се он и предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић почетком октобра састати са предсједником Русије Владимиром Путином.

"Кад се вратимо, отворићемо ауто-пут, заједно са /предсједником Србије Александром/ Вучићем, да би 5. октобра у Источном Сарајеву отворили Клинички центар Источно Сарајево, гдје ће Влада Србије донирати неколико амбулантних возила нашим домовима здравља, те исти дан вратити се у Бањалуку да бисмо одржали наш велики страначки митинг", рекао је новинарима Додик, који је и предсједник СНСД-а.

Он је додао да ће за неколико дана бити отворен мост у Фочи који је бомбардовао и срушио НАТО, као и да ће бити отворена и потпуно реконструисана фочанска болница.

Додик је најавио и да Република Српска ускоро очекује два важна госта губернатора Санкт Петербурга Георгија Полтавченка, са којим ће бити разговарано о даљим заједничким односима, те шефа дипломатије Русије Сергеја Лаврова, "који долази са великим разлогом", као и да стиже, како је рекао, важан гост из Америке.

Он је данас у Бањалуци рекао да нема намјеру да коментарише изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића.

Додик је рекао да је тактика опозиције да измишља ствари, а да власт одговара на њих, те напоменуо да власт има иза себе бројне резултате који говоре о њеном раду.

"Сви смо ми показали ко смо и шта смо у овом времену. Реално је мало времена њима да би показали какви смо ми, а ми и не треба да доказујемо да су они лоши и да су издајници, јер многе ствари које раде показују да је то тако", рекао је Додик.

Он је поручио да опозиција има кампању, те да ту могу да говоре шта хоће.

"Уопште се нећемо односити на њихове спекулације. Што год мислили да је у корист њихове кампање, нека то износе. Ми идемо на терен, међу људе, идемо да покажемо ауто-пут, клинички центар, болницу у Источном Сарајеву, идемо да отворимо хидроцентралу, као што смо данас учинили", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана