Додик донирао 20.000 КМ дјеци обољелој од рака у ФБиХ

Срна
Додик донирао 20.000 КМ дјеци обољелој од рака у ФБиХ

Сарајево - Предсједник Републике Српске Милорад Додик учествовао је у хуманитарној акцији "Осмијех сваки дан" и донирао 20.000 КМ Удружењу "Срце за дјецу која болују од рака" у Федерацији БиХ /ФБиХ/ које је у сарадњи с Америчком трговачком комором у БиХ организовало донаторско вече.

Потпредсједник овог удружења Фикрет Кубат изјавио је да су били позитвно изненађени што је предсједник Српске Милорад Додик финансијски помогао изградњу родитељске куће са 50.000 марака и додао да се та подршка наставила и синоћ на донаторској вечери када је уручио 20.000 марака.

Ово није први пут да предсједник Српске помаже обољелој дјеци у ФБиХ и овај пут су донирана значајна средства која ће помоћи малишанима у излијечењу од ове опаке болести.

Прикупљена средства биће употријебљена за рад Родитељске куће која је други дом малим херојима и њиховим родитељима док се боре против опаких болести.

Родитељска кућа, као и само удружење, егзистира захваљујући појединцима који желе да помогну и дијела друштвених структура, а подршка и помоћ раду долазе у различитим временским интервалима, преноси РТРС.

Родитељска кућа је намијењена за смјештај малишана која се лијече од малигних болести и њихових родитеља који долазе ван Кантона Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана