Додик демантовао Црнатка: Никад се нисам састао са Пацолијем

Срна
Додик демантовао Црнатка: Никад се нисам састао са Пацолијем

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик одбацио је данашње тврдње министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка да се у Бањалуци састајао са министром спољних послова самопроглашеног Косова Беџетом Пацолијем, истичући да је то ноторна лаж и да он тог човјека никада није срео.

“Никада у животу тог човјека нисам срео било гдје. Све је то ноторна лаж, својствена Црнатку и његовој повријеђеној сујети која не може да поднесе да је ухваћен у лажи”, рекао је Срни Додик.

Коментаришући изјаву Црнатка да представници Приштине на регионалним састанцима учествују искључиво у складу са споразумом између Београда и Приштине, у оквиру Бриселских разговора, те само уз пуну сагласност Београда, Додик је нагласио да је Министарство иностраних послова Србије демантовало да је консултовано о томе.

“То говори да је Црнадак спреман да лаже и да злоупотребљава органе Србије у том погледу”, рекао је Додик.

На констатацију Црнатка са данашње конференције за новинаре да БиХ у посљедње четири године није признала Косово јер су се томе противили српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић и он, а да Додик у томе није имао никакву улогу, предсједник Српске је рекао да то показује да они уопште не уважавају ставове Републике Српске и да мисле да само од њих почиње свијет.

“О питању признања Косова, Република Српска се изјаснила у тренутку када се Косово самопрогласило независном државом и ми смо на парламенту тада донијели закључке који су обавезивали све функционере”, подсјетио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана