Dodik čestitao novom austrijskom kancelaru i vicekancelaru

Srna
Dodik čestitao novom austrijskom kancelaru i vicekancelaru

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas, u ime građana Srpske i u svoje ime, čestitke Sebastijanu Kurcu povodom izbora za kancelara Austrije, kao i novom austrijskom vicekancelaru Hajnc-Kristijanu Štraheu.

Dodik je u čestitki Sebastijanu Kurcu naveo da iskreno vjeruje da će novi austrijski kancelar svojim radom i zalaganjem znatno doprinijeti daljem razvoju i prosperitetu Austrije i da će ona u velikoj porodici evropskih naroda ostati jedna od vodećih zemalja, faktor stabilnosti i ekonomskog razvoja.


"Želim i ovom prilikom ponoviti opredjeljenje za dodatno unapređenje sveukupnih odnosa između Srpske i Austrije, naročito po pitanjima od zajedničkog interesa za naše građane", navedeno je u čestitki predsjednika Srpske.

Dodik je vicekancelaru Austrije Hajnc-Kristijanu Štraheu poželio mnogo uspjeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti.

"Uvjeren sam da ćete svojim radom i zalaganjem značajno doprinositi daljem napretku i prosperitetu Austrije i njenih građana. Iskoristio bih ovu priliku da Vas pozovem da u što skorije vrijeme posjetite Srpsku kako bismo Vas bliže upoznali sa stanjem i mogućnostima uspostavljanja novih oblika saradnje, kao i unapređenja sveukupnih odnosa Srpske i Austrije", navedeno je u čestitki predsjednika Dodika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana