Додик честитао новом аустријском канцелару и вицеканцелару

Срна
Додик честитао новом аустријском канцелару и вицеканцелару

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас, у име грађана Српске и у своје име, честитке Себастијану Курцу поводом избора за канцелара Аустрије, као и новом аустријском вицеканцелару Хајнц-Кристијану Штрахеу.

Додик је у честитки Себастијану Курцу навео да искрено вјерује да ће нови аустријски канцелар својим радом и залагањем знатно допринијети даљем развоју и просперитету Аустрије и да ће она у великој породици европских народа остати једна од водећих земаља, фактор стабилности и економског развоја.


"Желим и овом приликом поновити опредјељење за додатно унапређење свеукупних односа између Српске и Аустрије, нарочито по питањима од заједничког интереса за наше грађане", наведено је у честитки предсједника Српске.

Додик је вицеканцелару Аустрије Хајнц-Кристијану Штрахеу пожелио много успјеха у обављању ове одговорне дужности.

"Увјерен сам да ћете својим радом и залагањем значајно доприносити даљем напретку и просперитету Аустрије и њених грађана. Искористио бих ову прилику да Вас позовем да у што скорије вријеме посјетите Српску како бисмо Вас ближе упознали са стањем и могућностима успостављања нових облика сарадње, као и унапређења свеукупних односа Српске и Аустрије", наведено је у честитки предсједника Додика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана