Додик: Значај руских инвестиција у области енергетике

Срна
Додик: Значај руских инвестиција у области енергетике

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик информисао је руског амбасадора у БиХ Петра Иванцова о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, истичући значај руских инвестиција у области енергетике.

Током састанка у Бањалуци било је ријечи и о обиљежавању 70 година од побједе над фашизмом, како у Републици Српској, тако и у Руској Федерацији.

Констатовано је да је обиљежавање тог јубилеја још једна повезница између српског и руског народа који су дали немјерљив допринос у слободарској борби против фашизма, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Предсједник Додик захвалио је на позиву који му је упућен да присуствује војној паради поводом 70 година од побједе над фашизмом.

Рафинерија нафте у Броду највеће руско предузеће у БиХ

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов рекао је да је Рафинерија нафте у Броду највеће руско предузеће у БиХ које има високу репутацију и да се својим радом и квалитетним производима наметнуло као препознатљиво на тржишту.
Иванцов је данас први пут, током полугодишњег мандата у БиХ, посјетио Рафинерију нафте у Броду. Овом приликом подсјетио је и на економски и на социјални значај Рафинерије, која запошљава 1.204 радника.

Иванцов је имао прилику да изблиза види гдје долази сирова нафта, на каквим постројењима се прерађује, на који начин прелази у комерцијалну робу и како се отпрема при том поштујући високе еколошке стандарде, саопштено је из Оптима групе.

Током обиласка рафинеријских постројења техноголију рада руском амбасадору појаснио је генерални директор Рафинерије Андреј Гетингер.

Рафинерија нафте Брод дио је Нестро групације коју још чине Оптима група, Рафинерија уља Модрича и Нестро Петрол.

Нестро групација највећи је и редовни порески обвезник у Републици Српској и БиХ - на име пореских давања само у прошлој години уплаћено је 258 милиона КМ, напомињу из Оптима групе.

Прије посјете Рафинерији нафте у Броду, руски амбасадор разговарао је са директором Оптима групе Андрејом Озеровим.

Посјета руског амбасадора Рафинерији нафте у Броду и Оптима групи подршка је успјешном раду водеће и највеће нафтне групације у БиХ, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана