Dodik: Zbog iznošenja notornih neistina, Salkiću za 20 odsto umanjena plata

Srna
Dodik: Zbog iznošenja notornih neistina, Salkiću za 20 odsto umanjena plata

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je naložio donošenje rješenja o utvrđivanju osnova plate kojim je potpredsjedniku Srpske Ramizu Salkiću umanjena plata za 20 odsto, saošteno je iz kabineta predsjednika Republike.

U saopštenju se navodi da je odluka donesen "zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemjerljivu štetu ugledu Republike Srpske, iz čijeg budžeta potpredsjednik Salkić prima platu".


Salkić je ranije danas za federalne medije rekao da predsjednik Srpske "radi na uspostavljanju oružanih formacija u Srpskoj".  

Dodik: Srbija - najvažnija zemlja u regionu za stabilizaciju i mir

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras u Banjaluci da je Srbija najvažnija zemlja u regionu za stabilizaciju i mir.
"Srbija obilježava Dan državnosti, dan kada je dobila prvi demokratski ustav, koji je obilježio u to vrijeme Evropu, pravničku misao i uređenje zemlje. Srbija je naša matica i naravno da je to na naki način i naš praznik", naglasio je Dodik na svečanom prijemu koji je Generalni konzulat Srbije organizovao povodom obilježavanja Sretenja - Dana državnosti Srbije.

Dodik je poželio sve najbolje svim građanima Srbije gdje god da žive.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da Srbija i Srpska obilježavaju zajedničke praznike, od kojih je jedan i Sretenje - Dan državnosti Srbije, kada je donesen prvi ustav.

"Ovo je prilika da se pošalje poruka da je srpski narod jedinstven", istakao je Čubrilović i izrazio nadu da će srpski narod sa obje strane Drine i ubuduće zajednički obilježavati praznike.

Čubrilović je izrazio i zadovoljstvo što je generalni konzul Srbije Vladimir Nikolić organizovao prijem za predstavnike privrednog, političkog i društvenog života Srpske i za sve koji žele da Srbija i Srpske što bolje sarađuju.

Nikolić je rekao da je u godini kada se obilježava Dan državnosti Srbije u Banjaluci opšta ocjena da odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji, te naglasio da je veliki doprinos tome dao Generalni konzulat Srbije u Banjaluci.

On je izrazio zadovoljstvo što je domaćin večerašnjeg prijema u Banjaluci i poželio srećan praznik svim državaljanima Srbije.

Prijemu su prisustvovali i ministri u Vladi Srpske, predstavnici političkih partija, te ostali gosti iz privrednog i društvenog života Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana