Додик: Започет успјешан процес формирања власти

Срна
Додик: Започет успјешан процес формирања власти

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик, током данашњих консултација о именовању мандатара за састав нове владе Српске, истакао је да је започет успјешан процес формирања власти у Српској, те да постоји стабилна већина у Народној скупштини и за избор владе.

На састанку са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске Додик је нагласио да је опредјељење власти у Српској да не буде смањења плата у јавном сектору, али да ће бити умањења јавне потрошње, саопштено је из кабинета предсједника.

Додик је упознао представнике Уније удружења послодаваца о основним правцима политике коју ће проводити као предсједник Српске, као и о очекивањима које има од будућег предсједника Владе Републике Српске.

На састанку са представницима Борачке организације Републике Српске Додик је рекао да ће институције наставити да и даље заједно раде на рјешавању питања борачке популације и побољшању њиховог положаја у друштву, те да очекује да Борачка организација и убудуће буде партнер у дијалогу.

"Удружење пензионера и Унија студената Републике Српске представљају важан сегмент нашег друштва и њихови ставови и мишљења били су и биће од велике важности за институције Републике", поручио је Додик руководствима ових удружења током данашњег разговора. 

На састанку је разговарано о положају студената и пензионера у Републици Срској и начинима побољшања њиховог статуса у друштву.

Консултације о именовању мандатара за састав владе Републике Српске Додик је обавио и са СНСД-ом, ДНС-ом, СРС-ом, НС-ом, СП-ом, ПУП-ом и коалицијом "Домовина", те са представницима Савеза синдиката Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана