Додик: Закључци скупштине да буду искључиво у интересу Српске

Срна
Додик: Закључци скупштине да буду искључиво у интересу Српске

Бањалука - Предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик изразио је очекивање да ће Народна скупштина на сутрашњој посебној сједници донијети закључке који неће бити мотивисани личним или партијским интересима појединаца или партија, већ искључиво интересима Републике Српске.

"Ми чврсто стојимо на позицијама одбране Дејтонског мировног споразума и права која Републици Српској по том споразуму припадају, али морамо констатовати да та права нису повријеђена први пут на питању ревизије пресуде против Србије", рекао је Додик Срни.


Он је напоменуо да су права Републике Српске погажена и останком страних судија у Уставном суду БиХ, неуставним дијеловањем Суда и Тужилаштва и многих других агенција које су Српској додијељене Дејтонским споразумом, а сада функционишу на нивоу БиХ.

"Наивно је вјеровати да је криза коју је и овога пута проузроковао бошњачки политички врх само питање самовоље Бакира Изетбеговића. Треба ли да се подсјећамо и осталих бошњачких лидера који су у својој политичкој платформи имали за циљ урушавање Републике Српске. Зато сутра очекујем да сви заједно покажемо неопходну и озбиљност и одговорност према Републици Српској", поручио је предсједник Републике и лидер СНСД-а.

Он је изразио очекивање да ће све политичке партије на сутрашњој посебној сједници Народне скупштине Српске на одговоран начин приступити кризи у БиХ, која није произведена у Предсједништву БиХ, нити може тако лако бити ријешена само сједницом Предсједништва.

Према његовим ријечима, криза у БиХ је само кулминирала самовољом и неуставним дјеловањем Бакира Изетбеговића на питању ревизије пресуде против Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана