Dodik: Zahvalnost srebrnim odbojkašicama i bronzanim košarkašicama

Srna
Dodik: Zahvalnost srebrnim odbojkašicama i bronzanim košarkašicama

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je danas u ime Republike Srpske i svih njenih građana, sportistima iz Republike Srpske jer su im, uspjesima na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru, priuštili osjećaj sreće i zadovoljstva.

Predsjednik Srpske je odbojkašicama koje su osvojile srebrnu medalju i košarkašicama koje su osvojile bronzu poklonio zlatne narukvice, a za Dan Republike biće im uručena i republička odlikovanja i ordeni.


"Republika Srpska će nastaviti da prati njihove takmičarske rezultate i u okviru svojih mogućnosti nastaviti da ih podržava", rekao je Dodik nakon prijema održanog u Palati Republike, gdje su sportiste dočekali i premijer Željka Cvijanović, ministar porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović i kandidat SNSD-a, SP-a i DNS-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić.

Dodik je rekao novinarima da talentovani sportisti kroz "Male olimpijske igre" u Srpskoj budu prepoznati, a nakon toga i stipendirani.

On je naglasio da je posebno srećan što je imao priliku danas da ugosti članove ženske odbojkaške i ženske košarkaške reprezentacije Srbije iz Republike Srpske, te im zahvalio što nisu oklijevale da se odazovu pozivu i dođu danas u Banjaluku.

Odbojkašica Brankica Mihajlović ih Brčkog zahvalila je predsjedniku Srpske na današnjem prijemu, ističući da to puno znači sportistima i njoj lično.

"I ubuduće ćemo davati svoj maksimum da na terenu pokažemo da zaista vrijedimo i da na najbolji mogući način predstavimo i sebe i države i gradove iz kojih dolazimo", rekla je Mihajlovićeva, ističući da im je predsjednik Srpske obećao podršku i u narednom periodu.

Odbojkašica Tijana Bošković iz Bileće istakla je da će sportisti ukazanu podršku nastojati da opravdaju igrom na terenu.

Košarkašica Sasa Čađo iz Banjaluke zahvalila je za podršku svih građana koji su se radovali uspjesima učesnika Olimpijskih igara u Riju.

"Moj san je dosanjan. Radim ono što najviše volim, a uz ljubav prema košarci dobila sam i priliku da predstavljam svoju zemlju", rekla je Čađo.

Košarkašica Dragana Stanković iz Bijeljine rekla je da je oduševljena kako su ona i drugi sportisti dočekani i u Srbiji, a posebno u Republici Srpskoj.

"Već u nedjelju idem u Tursku u svoj klub, tako da nemam puno vremena za odmor i opuštanje s porodicom", rekla je Stankovićeva, obećavajući uspjeh na sportskim terenima.

Na prijemu u Palati Republike bila je i tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jadranka Trkulja, te plivač iz Banjaluke koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Brazilu Mihajlo Čeprkalo.

Sportiste koji su došli na prijem kod predsjednika pozdravio je veliki broj građana Banjaluke, posebno mladih sportista.

Nakon prijema, sportisti, predsjednik Republike, premijer, ministar porodice, omladine i sporta i kandidat za gradonačelnika prošetali su Gospodskom ulicom u Banjaluci.

U čast sportista, učesnika Olimpijskih igara u Brazilu duž Gospodske ulice su postavljeni plakati na kojima piše "Vi ste ponos Srpske. Hvala vam!".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana