Додик: Захвалност сребрним одбојкашицама и бронзаним кошаркашицама

Срна
Додик: Захвалност сребрним одбојкашицама и бронзаним кошаркашицама

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик захвалио је данас у име Републике Српске и свих њених грађана, спортистима из Републике Српске јер су им, успјесима на Олимпијским играма у Рио де Женеиру, приуштили осјећај среће и задовољства.

Предсједник Српске је одбојкашицама које су освојиле сребрну медаљу и кошаркашицама које су освојиле бронзу поклонио златне наруквице, а за Дан Републике биће им уручена и републичка одликовања и ордени.


"Република Српска ће наставити да прати њихове такмичарске резултате и у оквиру својих могућности наставити да их подржава", рекао је Додик након пријема одржаног у Палати Републике, гдје су спортисте дочекали и премијер Жељка Цвијановић, министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић и кандидат СНСД-а, СП-а и ДНС-а за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић.

Додик је рекао новинарима да талентовани спортисти кроз "Мале олимпијске игре" у Српској буду препознати, а након тога и стипендирани.

Он је нагласио да је посебно срећан што је имао прилику данас да угости чланове женске одбојкашке и женске кошаркашке репрезентације Србије из Републике Српске, те им захвалио што нису оклијевале да се одазову позиву и дођу данас у Бањалуку.

Одбојкашица Бранкица Михајловић их Брчког захвалила је предсједнику Српске на данашњем пријему, истичући да то пуно значи спортистима и њој лично.

"И убудуће ћемо давати свој максимум да на терену покажемо да заиста вриједимо и да на најбољи могући начин представимо и себе и државе и градове из којих долазимо", рекла је Михајловићева, истичући да им је предсједник Српске обећао подршку и у наредном периоду.

Одбојкашица Тијана Бошковић из Билеће истакла је да ће спортисти указану подршку настојати да оправдају игром на терену.

Кошаркашица Саса Чађо из Бањалуке захвалила је за подршку свих грађана који су се радовали успјесима учесника Олимпијских игара у Рију.

"Мој сан је досањан. Радим оно што највише волим, а уз љубав према кошарци добила сам и прилику да представљам своју земљу", рекла је Чађо.

Кошаркашица Драгана Станковић из Бијељине рекла је да је одушевљена како су она и други спортисти дочекани и у Србији, а посебно у Републици Српској.

"Већ у недјељу идем у Турску у свој клуб, тако да немам пуно времена за одмор и опуштање с породицом", рекла је Станковићева, обећавајући успјех на спортским теренима.

На пријему у Палати Републике била је и тим менаџер женске кошаркашке репрезентације Србије Јадранка Тркуља, те пливач из Бањалуке који је учествовао на Олимпијским играма у Бразилу Михајло Чепркало.

Спортисте који су дошли на пријем код предсједника поздравио је велики број грађана Бањалуке, посебно младих спортиста.

Након пријема, спортисти, предсједник Републике, премијер, министар породице, омладине и спорта и кандидат за градоначелника прошетали су Господском улицом у Бањалуци.

У част спортиста, учесника Олимпијских игара у Бразилу дуж Господске улице су постављени плакати на којима пише "Ви сте понос Српске. Хвала вам!".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана