Dodik: Vučić je rekao istinu

Srna
Dodik: Vučić je rekao istinu

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da duže vrijeme zna za zahtjev za njegovo hapšenje koji dolazi iz Sarajeva i da zna ko stoji iza toga, kao i da je uvijek na raspolaganju, te da ako zaista imaju nešto protiv njega nemaju potrebu da se obraćaju Srbiji.

Dodik je istakao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpuno u pravu kada je rekao da je Srbiji iz Sarajeva, prije godinu dana, upućen zvaničan zahtjev za njegovo hapšenje, kao i da takav zahtjev postoji.

"Imao sam neke informacije o tome koje su prije svega iz okvira Sarajeva, znao sam da su odatle poslati ti zahtjevi. Raspitivao sam se i dobio informacije od nekih ljudi da postoji takvo nešto", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je istakao da su to sve kreirali oni Srbi koji su otišli u zajedničke institucije i dodao da je upitno, pošto su fabrikovali nekoliko lažnih priča, zašto su nešto tražili od Srbije kada je on na raspolaganju.

"Oni koji tamo sjede, sastaju se svako veče i kreiraju bilo šta protiv Republike Srpske, sad je aktuelna ta lažna priča o paravojnim formacijama", naveo je Dodik i dodao da je ranije bila priča u vezi sa nekretninom u Beogradu.

Odgovarajući na pitanje da li je ikada sa Vučićem razgovara o tome, Dodik je rekao da sa Vučićem razgovara o međusobnim odnosima. "On je bio tu kada sam dobio tu informaciju tako da i on to zna sve", pojasnio je Dodik.

On je istakao da je zahvalan Vučiću što je učinio javnim te informacije.

"Nije bilo moje da govorim o tome jer ja to znam godinu dana. Problem je evo godinu dana, šta ste radili prije godinu dana, šta ste lagali godinu dana, kako vas nije sramota da lažete? Zašto nešto ne uradite", naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, njih je "uhvatila nervoza" pred izbore jer sve ankete u ovom momentu govore da kandidat SNSD-a za mjesto člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske dobija više od 53 odsto glasova.

"Ankete govore da SNSD ima 42 odsto podrške u prosjeku, da u dobojskoj regiji ima 37, da u bijeljinskoj 38 odsto, u Banjaluci ima isto toliko, da u drugim dijelovima imamo značajnu podršku, između 37 i 42 odsto. To je naš start. Njihov start je nula, posvađani, nikakvi, od njihovih partija se napravilo 20 partija i onda nemaju šta drugo nego da lažu", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je istakao da zna da je jedan ministar u Savjetu ministara zvao austrijsku Vladu da ne dozvoli da neko od njihovih zvaničnika dođe na obilježavanje Dana Republike u Banjaluci, a da je bilo pripremljeno.

"Kako ih nije sramota? Neka se javi taj da nije, pa ću mu ja objasniti kako jeste i gdje jeste i koga je zvao. To je jedna subverzivna, izdajnička aktivnost nekoliko njih iz Saveza za promjene koji sjede tamo u Savjetu ministara i organima BiH koja ne prestaje. Šta je Vučić juče rekao, rekao je istinu. Šta oni govore, pravdaju se. U čemu je problem?", upitao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o tome da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić danas demantovao Vučića, Dodik je rekao da neće ništa da govori o Mektiću i da je to poniženje, a da će javnost najbolje znati.

Dodik je rekao da politički može da prihvati atak na njega, ali da ne može da prihvati da je "atak na porodicu do te mjere da izgubi svaku vrstu smisla".

"Nevjerovatno, moj sin ide kroz grad, ide neko ispred, vidi se da on ide sasvim drugim putem, da on veze nema s tim i oni to uslikaju i kažu žon je blizak nekima i drugož. Traga se da se spekuliše i to je loše", istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana