Додик: Војска Српске најчасније је утицала на стварање Републике

Срна
Додик: Војска Српске најчасније је утицала на стварање Републике

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ Милану Радојчићу, официрима, подофицирима и војницима поводом Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске и овог пука.

“Трећи пјешадијски (Република Српска) пук, који је наставио да баштини тековине Војске Републике Српске, гарант је опстанка српског народа и Републике Српске на овим просторима. То говори о чврстој повезаности судбина српске војске и народа, који је по традицији слободарски, увијек на страни правде, мира и слободе, што нас чини посебно поносним народом”, истакао је предсједник Српске у честитки.

Додик је нагласио да је Војска Републике Српске основана да би се заштитио српски народ и најчасније је утицала на стварање и очување Републике Српске.

“На овај дан присјетићемо се војног пута Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, кроз шта је све прошла да би одбранила територију Републике Српске.

Одавањем почасти погинулим борцима Војске Републике Српске, сви ми који данас живимо у миру и слободи, с дубоким поштовањем и вјечном захвалношћу његујемо сјећање на њихову жртву која нас трајно обавезује да чувамо и бранимо нашу Републику и оставимо у насљеђе будућим генерацијама”, поручио је предсједник Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана