Dodik: Umjesto prizivanja američkog uticaja, bolje da sjednemo i razgovaramo

ATV
Dodik: Umjesto prizivanja američkog uticaja, bolje da sjednemo i razgovaramo

Iz Republike Srpske stižu osude na riječi Šefika Džaferovića zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH u kojima priželjkuje američki uticaj u BiH.

Džaferovićevo likovanje američkim sankcijama srpskim političarima, govori o njegovoj poltronkoj politici, kaže Staša Košarac, Predsjedavajući kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Paralemta BiH.

“Vidljivo je da su Bošnjaci u više navrata tražili strance kao partnere i to nije donijelo nikakve rezultate BiH. Međutim to je definitivno njihov izbor. Mi smatramo da je jedna takva inicijativa politički potpuno vulgarna s jedne strane. S druge strane treba reći da je potpuno vidljiva slabost bošnjačke političke komponente”, istakao je Košarac.

Džaferović je na svoju listu destruktivnih političara upisao Nikolu Špirića i Milorada Dodika. Prozivke nisu mnogo dotakle predsjednika Republike Srpske. 

Umjesto prozivanja, bolje bi bilo da sjednemo i da se dogovorimo kako da funkcioniše BiH, kaže Milorad Dodik.

“Pa oni su se pokazali podanicima. Pokazalo se da su amerikanci ovdje imali uticaj svih dvadeset godina. Pogotovo ovaj nemušti i loš uticaj koji ima amerčika ambasadorka ovog vremena. Dakle, ja mislim da on ne živi u ovom vremenu. Trebao mi malo da vidi šta Tramp govori. Tramp kaže da nije spreman da se miješa u poslove stranih zemalja”, istakao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. 

Američki sentator i predsjedavajući Helsinškog komiteta SAD Rodžer Viker nedavno je rekao da SAD i EU trebaju da usvoje politiku nametanja sankcija pojedinim političarima u BiH koji ignorišu Dejtonski sporazum, zakone i sudske odluke. Džaferović je u tome prepoznao srpske političare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana